Protestantse gemeente 'De Stroom'

Moordrecht-Gouderak

Home  › ... De Stroom › Jeugdraad

Crèche (0 - 2,5 jaar)

Iedere zondagochtend is er in de Dorpskerk crèche voor kinderen tot 2,5 jaar oud.

Kerk op schoot (0 - 4 jaar en iets ouder)

Kerk op schoot is een sprankelende, belevingsgerichte dienst van een half uurtje voor kinderen van 0 tot 4 jaar (en iets ouder). Onze eerste Kerk op schoot-dienst was op zondag 13 november van 15:30 tot 16:00 uur in de Dorpskerk over Abraham met aansluitend knutselen en ontmoeting.

Voor een sfeerimpressie kun je klikken op: https://photos.app.goo.gl/LEWVEi16Vhv8nrgj9

Begin 2023 hopen we een nieuwe Kerk op schoot-dienst te kunnen plannen.

Contactpersoon: Ester Metselaar (06-14239870 / jeugdwerker.pgdestroom@gmail.com)

Kinderkerk (vanaf 2,5 jaar t/m groep 8)

Er is iedere week kinderkerk voor kinderen vanaf 2,5 jaar t/m groep 8. Behalve in de zomervakantie en tijdens bijzondere diensten.

We beginnen om 10:00 uur in De Stee (Boerderijlaan 2). Eerst kijken we een stukje van de kerkdienst mee via de livestream. Daarna doen we een bijbelverhaal, spel en verwerking. We werken met Bijbel Basics.

Eens in de maand zijn we in de Dorpskerk. Soms een hele dienst, zoals de kinderdienst of een gedeelte van de dienst.

Vanuit de kinderkerk organiseren we ook andere activiteiten. Bijvoorbeeld een kinderdisco en Sirkelslag Young.

Voor een sfeerimpressie kun je klikken op: https://photos.app.goo.gl/EHQtouCNRxExz1B98

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten van de kinderkerk, meld je dan aan voor de appgroep.

Contactpersoon: Carola Koppenaal (06-25597478).

School-kerkdienst (basisschool)

Op zondag 12 februari is er een school-kerkdienst met PCB Meester Lalleman in de Dorpskerk. De dienst begint om 10:00 uur en is een samenwerking van leerkrachten van PCB Meester Lalleman, de jeugd- en kerkelijk werker van PG De Stroom en de jeugdouderling van Beth-El Moordrecht. Het thema is: 'Wie lost dit op?'

Iedereen is van harte welkom!

Overstapdienst (groep 8)

Ieder jaar kunnen kinderen uit groep 8 hun overstap markeren in een overstapdienst. Zij gaan van basisschool naar middelbare school en van kinderkerk naar tienerwerk. Kinderen (en hun ouders) die dat willen kunnen zelf meewerken aan deze feestelijke dienst.

Voor een sfeerimpressie kun je klikken op: https://photos.app.goo.gl/gsAYGjZvNRTXViku6

De volgende overstapdienst staat gepland op zondag 11 juni 2023. De kinderen uit groep 8 krijgen vanzelf van ons een uitnodiging. Zelf aanmelden mag ook.

Tienerontmoetingen (12 - 16 jaar)

Bij de tienerontmoetingen staat de groep centraal. Met en voor de tieners maken we ieder half jaar een mooie mix tienerontmoetingen. In deze mix zitten geloofsgesprekken, sociale activiteiten, sportieve activiteiten, Sirkelslag Young en events.

Voor een sfeerimpressie kun je klikken op: https://photos.app.goo.gl/4rJ2c6yt8bURX5Ek7

De volgende tienerontmoeting is op zondag 26 februari tijdens de dienst. Rond 10:00 uur is de achterdeur van de kerk naar de kerkzolder open. Graag tot dan!

Contactpersonen: Herma van Eijk (06-30535633) en Ester Metselaar (06-14239870)

Eindexamens

Ieder jaar leven we graag mee met de eindexamenkandidaten. Doe je eindexamen op een middelbare school of ken je iemand die eindexamen doet, we komen graag even bij je aan de deur!

Verdiepingskring (17+)

De verdiepingskring is een bijbelstudie-/gespreksgroep van jongeren vanaf 17 tot ongeveer 30 jaar. We komen eens in de maand op zondagavond bij elkaar in De Stee (Boerderijlaan 2). Steeds staat één bijbels persoon centraal, met een thema. Eerder waren dat Daniël en vluchteling zijn, Judas en geloofstwijfel, Ruth en Gods voorzienigheid, Jezus en het Koninkrijk der hemelen. De laatste keer hadden we het over wat wij zelf geloven, waar dat op gebaseerd is en de betrouwbaarheid van de Bijbel.

De volgende keer is op zondagavond 19 februari. We gaan dan samen koken. Voel je vrij om aan te schuiven. Vanaf 17:00 uur beginnen we aan de voorbereidingen.

Jeugdpastoraat

Er speelt nogal veel in het leven van kinderen, tieners en jongeren. De één komt daar wel doorheen, de ander heeft extra zorg nodig.

Wij vinden het belangrijk dat de jeugd gezien wordt en zichzelf gezien weet en zijn daarvoor ook beschikbaar. Per app, telefonisch of met een glas cola of kop koffie.

Voor-van-alles-en-nog-wat kun je bij ons terecht.

Contactpersonen: Herma van Eijk (06-30535633) en Ester Metselaar (06-14239870)